Azi sunt pe mare fugă, dar tot am pregătit un curry cu dovleac. Încă mă mai acomodez cu viața la oraș, treabă care uneori îmi dă ceva bătăi de cap. Norocul meu azi a venit de la colegul de internship și de job, David, care are un slow cooker. Și mă tot bate gândul să îmi iau și eu, iar azi l-am pus la treabă să vedem dacă ne înțelegem.
Planul era deja stabilit pentru curry cu dovleac, unu, pentru că suntem în plin sezon al dovleacului, și doi, pentru că stă la congelator până la trei luni. Perfect pentru mine care mereu sunt pe fugă.
Bineînțeles că se poate face și în varianta clasică, în oală, pe foc, dar azi n-am timpul necesar.
Ingrediente curry cu dovleac:
- 1 dovleac mediu curățat și tăiat cuburi.
- 1 cartof dulce curățat și tăiat cuburi
- 2 cutii cu roșii decojite
- 2 cutii cu lapte de cocos
- 1 broccoli mare, spălat și împărțit în buchețele1
- 1 ceapă mare tăiată mărunt
- 5 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 lingură de ghimbir dat pe răzătoare
- 1 lingură curcuma
- 3 linguri sos soia
- 1 linguriță de fulgi de chili
- 1 cutie de năut, clătit și scurs
- 50 g de quinoa
- 1 cutie cu baby spanac
- 1 lingură de sare
- 1 lingură piper
Pentru salata de varză:
- ½ varză roșie
- 2 linguri de oțet balsamic alb
- 1 lingură de ulei de rapiță
- Sare și piper
- Pentru orez:
- 1 legătură de Coriandru verde
- 1 lămâie
- 1 rodie
- 150 g de orez (am folosit orez prefiert, cel la pungulițe)
- Sare
- 1 cană de mazăre congelată
Instrucțiuni
Pentru curry
Se iau toate ingredientele pentru curry și se pun în slow cooker. Se amestecă bine și se setează timer-ul la 4 ore la temperatură mare. La temperatură mică are nevoie de 8 ore.
Mi-am văzut de altele în tot acest timp, iar cu 25 de minute înainte să se termine de gătit curry-ul m-am ocupat de orez.
Am pus orezul într-o oală în care clocotea apă cu sare și l-am lăsat la fiert pentru 15 minute.
Separat am opărit mazărea pe care apoi am tras-o la tigaie în puțin ulei de cocos. Când orezul a fost gata l-am scos din apă și l-am pus peste mazăre. Am asezonat cu sare și piper, am amestecat totul bine și am dat deoparte.
Când s-a răcit puțin orezul, am pus peste rodie și frunze de coriandru și am amestecat.
Separat am tocat fideluță o jumătate de varză roșie pe care am frecat-o cu oțet, ulei, sare și piper.
Am terminat totul când a fost gata si curry-ul cu dovleac.
Cum era de așteptat, oala specială și-a făcut treaba impecabil, rezultatul fiind unul grozav!
Am servit curry-ul alături de orezul cu rodie și salata de varză și a fost MI-NU-NAT!!
Cu siguranță următoarea achiziție o să fie un slow cooker!
Zi faină,
Alte idei de curry găsiți și aici.