Supă de ceapă cu fenicul

1.1K
Supă de ceapă cu fenicul

Toamna a fost dintotdeauna anotimpul meu preferat. Plimbările pe malul Begăi acoperit cu frunze uscate sunt preferatele mele, dar mai e un lucru pe care toamna îl oferă. Comfort food. Mâncare simplă, gătită lent, numai bună de savurat în liniște. Tratamentul culinar ales astăzi este supa de ceapă cu fenicul.

Ingrediente pentru supă de ceapă

  • Ceapă galbenă                1kg
  • Oase de vită                    500g
  • Fenicul                             100g
  • Unt                                   100g
  • Coniac                              75ml
  • Brânză Gouda                 100g
  • Emmentaler                    100g
  • Cimbru proaspăt
  • Salvie
  • Pâine
Ingrediente

Instrucțiuni supă de oase

  Am început prin a rumeni în cuptor oasele de vită la 200 de grade până au căpătat o culoare arămie și s-au ars puțin la colțuri. Următorul pas a fost să le pun la fiert într-o cratiță aproape plină cu apă. Am pus multă apă, deoarece oasele vor sta la fiert aproximativ 4 ore.

Cum am pregătit ceapa cu fenicul

  Ceapa și feniculul le-am tocat julienne și le-am trântit într-o cratiță cu fund gros unde deja se topea untul, împreună cu cimbrul și salvia. Le-am lăsat la foc mic până când s-au rumenit bine, am adăugat coniacul și la scurt timp după, a fost gata.

Pregătire Ceapă

Preparare supă de ceapă

  Peste ceapa călită cu fenicul, am turnat o parte din supa de oase și am lăsat la fiert până a scăzut. La următorul pas lucrurile devin interesante. Am pus supa de ceapă într-un bol termorezistent, deasupra două felii de pâine rumenite pe plită și am acoperit totul cu gouda și emmentaler rase.

  În cuptorul încins la 200 de grade pentru 5 minute și supa de ceapă cu fenicul e gata.

  N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit. Supa de ceapă cu fenicul merge de minune într-o zi ploioasă de toamnă, savurată cu un film bun.

servire supă de ceapă

Ținem aproape,

David

Alte rețete de supă, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close