Nu cred că nu vi s-a întâmplat macar o dată să vă întrebați ‘Noi ce mâncam la micul dejun?’, mai ales daca aveți și copii.
Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei pentru mine, însă de asemenea reprezintă și o provocare, pentru că de fiecare data încerc să pregătesc ceva diferit, să integrez alimente sănătoase și nutritive și să fie o placere să-l pregătești.
Astăzi vreau să vă arat una din rețetele mele preferate de mic dejun, pe care o pot pregăti în atâtea moduri și care cu siguranță este atât pe placul celor mici, cât și celor mari, perfectă pentru pachetul de la birou sau de la școală.
Omleta în lipie cu șuncă, mozzarella și ardei, este acel mic dejun rapid, dar sățios, în care poți integra atât legume, cât și diverse brânzeturi sau chiar frunze de spanac.
Pentru omletă în lipie ai nevoie de următoarele ingrediente :
- 2 ouă
- lipie
- felie de șuncă
- mozzarella rasă
- ardei gras tocat în cuburi
- condimente
Cum am pregătit acest tip de omletă în lipie:
Se prepara foarte ușor, îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute și sigur vă fi distractiv pentru ei :)
Am început prin a bate cele doua ouă cu puțină sare, după care am turnat omleta într-o tigaie încinsă și am lăsat pe foc până s-a gătit.
După ce omleta s-a gătit, am pus deasupra lipia, am mai lăsat câteva minute și am întors.
Am adăugat mozzarella rasă, șuncă și cubuletele de ardei, am rulat totul bine și am mai lăsat pe foc până a devenit puțin crocantă.
Înainte de servire, am tăiat lipia în două, o să vedeți cât de frumos s-a topit mozzarella..un deliciu :)
Puteți servi lipia cu câteva legume proaspete sau cu un mix de salată, de asemenea puteți pregăti alături un sos de avocado sau puteți pune lipia la pachet și să vă bucurați de aceasta masa delicioasa la scoală sau la birou.
Sper să încercați rețetă noastră, iar pentru mai multe idei, ne vedem și pe Instagram .
Cu drag,
Alte idei de rețete de mic dejun, aici.