Budincă de portocale roșii cu sos de ciocolată

587

Budincă de portocale roșii cu sos de ciocolată

„Nicio limbă nu poate exprima puterea, frumusețea și eroismul iubirii unei mame.” –

Edwin Hubbel Chapin

Pentru această temă dedicată mamelor, m-am gândit să fac o delicioasă budincă de portocale roșii cu sos de ciocolată.

Sunt departe de mama mea, însă dacă eram acasă i-aș fi pregătit acest desert. L-am fi savurat împreună cu drag, vorbind despre prezent și viitor sau poate chiar despre trecut, depănând frumoase amintiri.

Vreau pe această cale să urez:

“La mulți ani fericiți și multă sănătate!”, mamei mele și tuturor mamelor.

Revenind la rețetă, pentru budincă am folosit următoarele ingrediente:

  • 300 ml de suc proaspăt de portocale roșii
  • 100 ml de lapte
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 cubulețe de unt
  • 2-3 linguri de zahăr tos
  • 1 lingură de pastă de vanilie
  • 2-3 lingurițe de amidon de porumb

Ingrediente budincă de portocale

Cum am pregătit budinca de portocale roșii?

Am început prin a stoarce câteva portocale roșii, obținând astfel un suc delicios și sănătos.

Suc de portocale

Sucul de portocale are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, cum ar fi:

întăreşte sistemul imunitar, este un antioxidant natural, ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular sau a sănătății digestive.

Așadar avem multe motive bune pentru a-l consuma.

fructe

Într-o oală mică am pus sucul de portocale, apoi am adăugat laptele amestecat cu gălbenușul de ou, zahărul și untul.

Am fiert compoziția timp de aproximativ 10-12 minute, la foc mic, amestecând în continuu cu o spatulă din silicon.

Spre final am adăugat pasta de vanilie și amidonul de porumb.

După nici două minute budinca a început să se îngroașe, așa că am stins focul.

Budinca de portocale roșii

Am transferat-o în câteva boluri și am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei, apoi am pus-o în frigider pentru câteva ore.

Budinca de portocale roșii în recipiente

Între timp m-am ocupat de pregătirea sosului de ciocolată.

Ingrediente pentru sosul de ciocolată:

  • 200 ml de lapte
  • 100 gr de unt
  • 200 gr de zahăr tos
  • 2-3 linguri de cacao

Ingrediente sos de ciocolată

Mod de preparare

Într-o oală mică am pus laptele, apoi zahărul și untul, iar după ce acestea s-au topit am adăugat și cacaoa.

Am amestecat în continuu cu ajutorul unui tel, preț de două-trei minute, apoi am stins focul.

L-am lăsat să se răcească la temperatura camerei.

Am obținut astfel un sos cu o consistență catifelată și cu o aromă bogată de ciocolată.

Este ideal pentru: înghețată, clătite, wafe, tarte, checuri sau chiar fructe proaspete.

 Îl putem folosi de asemenea ca o glazură la diferite prăjituri ori ca umplutură în straturile torturilor.

 

Servire budincă de portocale roșii

Eu am ales să pregătesc această budincă deoarece combinația clasică dintre portocale și ciocolată este nemaipomenită.

servire budincă de portocale roșii

Sper să încercați și voi această rețetă și să fie pe placul vostru.

Până data viitoare, vă îmbrățișez și vă doresc să aveți o primăvară fericită, cu mult soare pe cerul de afară, dar mai ales pe cerul vieții.

Cu drag,

Lușa

Alte rețete dulci mai găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Mihaela E says:

    Un desert deosebit pentru cea mai dragă ființă din viața noastră, mama

    Felicitări, Lușa arată extraordinar budinca Este o alegere inspirată pentru astfel de ocazii memorabile și speciale

    La multi ani, tuturor mamelor

    1. Mamele sunt minunate și au făcut totul pentru copii. Nu cred că am putea să le răsplătim vreodată suficient, dar dacă le putem pregăti mici surprize precum aceasta și nu numai, cu siguranță vor aprecia și se vor bucura.
      Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase.
      La mulți ani fericiți și ție! Te îmbrățișez cu drag. ❤️

  2. Foarte frumoasa replica „Nicio limbă nu poate exprima puterea, frumusețea și eroismul iubirii unei mame.”, chiar nu voiam sa devin asa melancolid dis de dimineata, iar despre desert arata foarte bine. Cu siguranta il voi incerca cat de curand! Multumesc!

    1. Mulțumesc mult pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase, domnule Nicu.
      Mă bucur că vă place desertul și că îl veți încerca curând. Sper să fie pe gustul dumneavoastră. Multă sănătate și numai bine vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close