Partea mea preferată în fiecare primăvară este abundența de plante și verdețuri care începe să ne coloreze farfuriile.
Probabil dintre toate acestea, preferata mea este leurda, pe care o includ în tot felul de combinații, care mai de care. Astăzi am decis să fac ceva rapid și ușor, potrivit pentru o cină ca la carte. Fără alte întârzieri, doamnelor și domnilor, vă prezint gnocchi cu leurdă și rucola. Este un preparat aromat, foarte sățios, dar în același timp și sănătos.
Ingrediente pentru gnocchi cu leurdă și rucola:
- Gnocchi 500g
- Leurdă2 legături
- Rucola100g
- Praz200g
- Tofu natur200g
- Sare și piper
- Oregano
- Cimbru
Instrucțiuni cremă de leurdă și rucola
Am început prin a căli prazul, după care am adăugat cuburile de tofu și condimentele. Când acestea au început a se rumeni, am adăugat puțină apă și a venit rândul vedetelor acestei rețete, și anume leurda și rucola, pe care le-am lăsat până s-au înăbușit.
Următorul pas a fost blenduirea compoziției până a devenit o pastă omogenă. Acum a fost momentul când am mai ajustat cantitatea de sare necesară.
Instrucțiuni Gnocchi cu leurdă și rucola
După cum bine știți, internetul este vast, iar rețete pentru prepararea aluatului de gnocchi se găsesc ”mai pe toate gardurile”, de aceasta am ales să nu vă mai plictisesc, așa că trec direct la pașii relevanți pentru această rețetă.
Am fiert gnocchi pentru două minute, apoi i-am trântit în tigaie cu puțin ulei de măsline și i-am rumenit până au prins o crustă crocantă.
Ultimul, dar nu cel din urmă, pas a fost să amestec crema aromata de verdețuri cu pastele pufoase, pentru a finaliza acest preparat primăvăratic.
Plating
Pentru a contrasta cu textura cremoasă a pastelor, am prăjit niște cuburi de tofu pe care le-am sărat și le-am așezat deasupra, iar pentru a completa lista de arome, niște fâșii subțiri de praz prăjite au venit în ajutor.
Acestea fiind spuse, v-am prezentat rețeta mea de gnocchi cu leurdă și rucola, un preparat mai mult decât potrivit pentru atunci când primăvara se arată pe fereastră, dar aveți poftă și de primăvară în farfurie.
Ținem aproape,
Alte idei de mâncăruri cu leurdă, aici.