Primăvara e în toi și, odată cu ea, a venit și inspirația necesară pentru niște rețete noi. Sezonul cere preparate fresh și ușoare, iar amprenta nu i se vede numai asupra gustului, ci și asupra culorilor din farfurie. Așa a luat naștere rețeta de azi, aceste clătite colorate cu cremă de brânză numai bune pentru zile-nsorite.
Sunt gustoase din cale-afară și în armonie cu anotimpul. Nu te lăsa, însă, dus cu zăharelul, că nici rețeta de azi n-are pic de zahăr! Știi și tu cum e cu începuturile de lună. Nu poți trece prin întaia zi a lui Prier așa, ca gâsca prin apă.
Ingrediente clătite
- Făină 700g
- Lapte 350ml
- Apă 200ml
- Ouă 3
- Ulei 4 linguri
- Un praf de sare
- Un praf de bicarbonat
- Spanac 100g
- Morcov 2 bucăți
- Sfeclă roșie fiartă 100g
Ingrediente cremă de brânză
- Cremă de brânză 200g
- Mărar 1 legătură
- Usturoi 2 căței
- Sare
Topping
- Ciuperci Champignon 200g
- Bacon 150g
Instrucțiuni clătite colorate
Am început prin a amesteca ouăle cu apa și laptele, apoi am adăugat treptat făina sarea și bicarbonatul și am lăsat compoziția jumatate de oră la odihnă.
Următorul pas a fost să împart egal compoziția în trei boluri. Într-unul din ele am amestecat morcovul ras pe răzătoarea fină, cel de-al doilea l-am colorat cu sfecla roșie pe care am blenduit-o bine, iar în ultimul am adăugat spanacul blenduit cu puțină apă.
Când compozițiile au fost gata, am încins tigaia, am uns-o cu puțin ulei și am prăjit pe rând toate clătitele.
Instrucțiuni cremă de brânză
Crema de brânză se face foarte ușor. Am tocat mărunt mărarul, usturoiul l-am zdrobit, apoi le-am amestecat cu crema de brânză și am adăugat puțină sare.
Plating
Pasul cel mai așteptat, asamblarea tortului, momentul în care toată munca începe să prindă contur. Am așezat prima clătită pe o farfurie, am uns-o cu un strat subțire de cremă de brânză și am presărat câteva bucățele de bacon prăjit. Mai departe am așezat deasupra următoarea clătită, de o culoare diferita. Ca la cea precedentă, am uns-o cu cremă de brânză, dar de aceasta data am presărat câteva felii de ciuperci pe care le-am tras la tigaie inainte.
Ce urmează, cred ca este ușor de anticipat. Am continuat să așez în același mod clătite de culori aleatorii, pe un strat punând bacon, iar pe următorul ciuperci.
La final, am așezat felia perfectă pe farfurie, iar in jurul ei, am desenat cu puțină ciocolată. Glumesc, este oțet balsamic. :D
Atât și cu tortul meu de clătite care, privit de departe, poate părea un delicios desert, doar pentru a demonstra că este un minunat starter atunci când gustăm. April, april!
Ținem aproape,
Alte rețete de clătite găsiți și aici.