Am rămas tot pe meleagurile Italiei, de unde este inspirată şi rețeta de astăzi, o rețetă care nu doar că se pregătește uşor și este hrănitoare, dar ne aduce și primăvara în farfurie.
Salata cu flori de dovlecei umplute cu brânză ricotta este o opțiune ideală dacă vreți să vă bucurați de o masă lejeră, dar nutritivă şi delicioasă totodată.
Ingrediente pentru salată cu flori de dovlecei
- flori de dovlecei
- valeriană
- frunze de salată
- cepşoară
- busuioc
- roșii cherry
- mini ardei kapia
- brânză ricotta
- biluțe de mozzarella
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- o jumătate de lămâie
- sare, piper și oregano
Am început prin a pregăti florile de dovlecei cărora le-am îndepărtat pistilul din interior deoarece acesta nu este recomandat să se consume fiindcă este amărui.
Florile de dovlecei sunt comestibile și se pot consuma crude, umplute sau prăjite.
Am spălat bine toate legumele și le-am lăsat apoi într-o sită, timp în care m-am ocupat de pregătirea cremei de brânză.
Într-un bol am amestecat 200 gr de brânză ricotta cu cepşoară tăiată mărunt și am condimentat cu sare și piper.
Am avut 15 flori de dovlecei, însă pentru salată am folosit numai 4.
Le-am umplut însă pe toate și o să vă scriu în rândurile de mai jos ce anume am făcut cu restul florilor.
Am pregătit de asemenea și un dressing pentru salată din următoarele ingrediente: ulei de măsline, oțet balsamic, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper și oregano.
Asamblarea salatei
Pe o farfurie am aşezat prima dată frunzele de valeriană și de salată, iar deasupra restul ingredientelor.
Florile de dovlecei umplute cu brânză ricotta le-am aşezat în centru, iar la final dressingul a completat perfect această salată.
Este o salată bogată în vitamine, care combină multe ingrediente sănătoase, fiind perfectă pentru orice moment al zilei.
Acum să vă spun și ce am făcut cu restul florilor de dovlecei umplute.
Ei bine, cum vă spuneam, acestea se pot consuma și prăjite.
Mod de preparare pentru florile de dovlecei pane
După ce am umplut florile de dovlecei cu cremă de brânză, am răsucit capătul fiecărei flori astfel încât să nu se desfacă în momentul în care vor fi prăjite.
Am pregătit un amestec format din: două ouă bătute, puțin lapte, o lingură de făină, un cățel de usturoi dat prin răzătoarea mică, parmezan ras, sare, piper, pătrunjel și cepşoară uscată.
Am dat florile de dovlecei prin acest amestec, după care le-am prăjit în ulei încins până când au devenit aurii și crocante la exterior.
Le-am scos pe un prosop absorbant de hârtie pentru a înlătura surplusul de ulei, după care le-am aşezat pe un platou, deasupra frunzelor de valeriană.
Dacă nu ați făcut-o deja, sper să încercați și voi aceste flori de dovlecei, fie că alegeți să le consumați crude într-o salată, fie că alegeți să le faceți pane și să le serviți calde.
În ambele variante sunt delicioase.
Sper că v-am inspirat cu aceste rețete, până data viitoare eu vă doresc, ca întotdeauna, numai bine!
Cu drag,
O varietate mare de salate găsiți și aici.
O rețetă-spectacol
Frumoasă surpriză
Mulțumesc tare mult pentru apreciere, Miha mea dragă. Te pup și te îmbrățișez. Spor la bunătăți!
Ce bogăție de arome și culori ❤️❤️
Mulțumesc din suflet pentru apreciere! ❤️
Felicitări pentru această salată
Mulțumesc pentru rețetă
Cu mare drag, mulțumesc și eu la rândul meu. O zi frumoasă!
Mama cum arata… ! :)
Vă mulțumesc tare mult pentru apreciere. O zi frumoasă să aveți.
Ce bine arata aceasta salata! ❤️
Mulțumesc din suflet pentru apreciere. ❤️ Mă bucur mult că vă place.