Gazpacho de Mango e o variantă exotică la clasica supă rece spaniolă-Gazpacho. Dulceața și aromele tropicale se împletesc perfect cu această rețetă tradițională. Și nu are nevoie de coacere/fierbere, ideală pentru zilele toride de vară în care simți că te topești în bucătărie. Ah, și e gata în 10 minute.
Ingrediente Gazpacho de Mango (3 porții)
- 200 ml de apă rece
- 2 mango
- 1 Legătură de pătrunjel
- 1 castravete
- 1 ceapă roșie
- 15 ml de oțet de orez
- Ceapă chives
- 1 ardrei iute
- 2 lime
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
- Sare și piper
Intrucțiuni:
E atât de simplu de făcut încât și un copil o poate face.
Am tocat mărunt ceapa roșie, ceapa chives, frunzele de pătrunjel, ardeiul iute și castravetele.
Am curățat mango și l-am tăiat cubulețe.
Am pus în robotul de bucătărie 300 de grame de pulpă de mango, apa, zeama de la un lime, uleiul de măsline și oțetul de orez. Am mixat totul aproximativ două minute până am obținut consistența unui piure.
Am pus legumele tocate și cuburile de mango rămase într-un bol. Am adăugat peste piureul de mango și am asezonat cu sare și piper. Am amestecat totul și am dat la rece bolul pentru o oră.
Credeți-mă, așteptarea asta de o oră a fost cea mai grea!
Cum am servit acest Gazpacho de mango
Am folosit pahare de cocktail pentru servire în care am pus supa și peste care am presărat ceapă roșie și castravete.
Wow! Gustul e fantastic! Fuziunea dintre gustul fresh și tropical al fructului mango cu elementele clasice ale unui gazpacho e Paște și Crăciun pentru papilele gustative! Incredibil ce senzație răcoroasă lasă fiecare lingură savurată. Iar culorile sunt incredibile! Cine spune că trebuie să stai ore în bucătărie?! Uite, în 10 minute de muncă și încă o oră de așteptat am rezolvat supa aperitiv pentru o petrecere de vară.
Cu siguranță o să am musafiri încântați!!
Pace&Love
Alte idei de gazpacho găsiți și aici.