Macaroane cu varză

930
macaroane cu varză

Macaroane cu varză. Un fel de mâncare simplu, de făcut când și fuga ta este pe fugă, dar vrei și ceva bun. Iar felul ăsta de mâncare e în top 3 la mine. Bine, el e simplu, dar îl mai complic eu pe ici pe colo, că nu pot altfel. Dar nu foarte tare, cât să rămâi cu gura căscată când îți primești farfuria.

Ingrediente macaroane cu varză

Pentru tagliatelle:

Am folosit unele congelate, că așa fac eu, fac mai multe porții și apoi le congelez.

Pentru cei care nu au în congelator sertar cu paste, ingredientele sunt așa:

  • 200 g de făină semola
  • 2 ouă mari 
  • 1 praf de sare
  • 1 strop de ulei de măsline

Instrucțiunile le găsiți pe blog.

Pentru crema de varză:

  • 1 varză mică roșie
  • 1 vânătă mică
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă roșie
  • 3-4 căței de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Pentru decor și/sau aciditate:
  • Sâmburi de rodie
  • Coajă de lămâie
  • Ulei de măsline
  • Cimbru
  • Pentru tofu afumat și crocant
  • Un bloc de tofu presat
  • 1 lingură de oțet de orez
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de teryaki
  • 1 lingură de sirop de arțar
  • 1 lingură boia afumată
ingrediente macaroane cu varza

Instrucțiuni macaroane cu varză:

Am tocat ceapa mărunt și am pus-o la dinstuit la foc mic.

Am tocat ardeiul și vânăta mărunt și le-am pus peste ceapa care s-a călit între timp.

Am tocat varza mărunt și am pus-o peste legumele care s-au înmuiat între timp. Sare, piper și o ploaie de cimbru, capac peste oală la foc mic și am lăsat să se călească  totul pentru aproximativ 20 de minute. Între timp am scos tofu din presa imporvizată și l-am tăiat cubulețe. L-am trecut prin amidon, frumos, să fie acoperit peste tot, apoi l-am tras la tigaie la foc iute. Între timp am luat toate ingredienele pentru glazura pentru tofu și le-am amestecat. Când tofu s-a rumenit pe toate părțile, am pus glazura peste și am amestecat bine  pentru câteva momente. Apoi am scos tofu și l-am dat deoparte.

După ce varza s-a călit, am luat oala de pe foc și am trecut totul prin robotul de bucătărie. Până am obținut o pastă omogenă, frumos colorată. Mov. Am dat deoparte.

Am pus pastele la fiert în apă cu sare câteva minute. Separat, într-o tigaie am pus trei linguri din pasta de varză obținută. Am pus peste un polonic din apa în care fierb pastele și am amestecat bine până s-a dizolvat toată pasta de varză. Am pus pastele peste și le-am gătit mai departe în tigaie, amestecând continuu. 

Când pastele au fost gata, am luat tigaia de pe foc, am adăugat o lingură de ricotta și am amestecat bine până am obținut o minunăție de cremă.

Servire macaroane cu varză

Am adăugat și tofu peste, am mai amestecat de câteva ori și le-am scos pe farfurii. Am presărat peste sâmburi de rodie, ulei de măsline și cimbru.

macaroane cu varză

Cine spunea că mâncarea vegetariană e plictisitoare?!

servire macaroane cu varză

Pace&Love

Andrei

Alte rețete de paste găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close