Salată cu cușcuș – o mâncare rapidă

1.6K

Dragilor, sper că ați avut parte de niște sărbători minunate și o trecere în noul an la fel de magnifică. Cum perioada aceasta a fost plină de mâncăruri care mai de care, mă gândeam să vă propun o idee de salată cu cușcuș, fără carne, mai ales că noi în această perioadă am făcut abuz de mâncăruri cu conținut ridicat de grăsimi. Astfel, salata conține doar cușcuș, legume și niște condimente de bază. De asemenea, este o rețetă simplă și rapidă, doar cușcușul ce durează câteva minute să se gătească, în rest e floare la ureche. Dacă sunteți curioși de rețeta de salată cu cușcuș, atunci regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.  

Ingrediente pentru salata cu cușcuș

 • 200 g cușcuș
 • 400 g apă fierbinte sau supă concentrată de pui 
 • 15 g ulei
 • 2 ardei capia
 • 100 g castravete proaspăt
 • 4 roșii cherry
 • 1 mână de baby spanac
 • Niște lămâie
 • Sare
 • Piper 
ingrediente pentru salată cu cușcuș

Metoda de preparare:

Pentru început m-am ocupat de cușcuș, deoarece voiam să fie rece când îl pun în salată, alături de celelalte legume. Am luat o oală cu bază mai groasă, ca să nu se prindă cușcușul, iar în oală am pus uleiul la încins, pe ochiul cel mai mic de la plită. 

După ce uleiul s-a încins, am pus cușcușul și l-am rumenit puțin. Odată ce cușcușul s-a rumenit, am turnat peste acesta apa fierbinte și am pus un capac deasupra. Acum l-am lăsat să se gătească singur, fără să amestec în el, la foc mic, până când absoarbe toată apa. 

pregătire cușcuș
fierbere cușcuș

Imediat ce cușcușul s-a gătit, l-am pus într-un bol separat și am mai amestecat din când în când, astfel bobițele s-au separat tare frumos și au devenit super pufoase. 

Ardeii i-am copt, deoarece ador ardeii copți în detrimentul celor cruzi, după care i-am tăiat în bucăți mai mici. Roșiile le-am tăiat în 4, spanacul l-am spălat, iar castravetele l-am decojit și tăiat pe lungime cu ustensile de decojit legume. 

coacere ardei
pregătire legume pentru salată

După ce cușcușul s-a răcit, l-am combinat cu toate celelalte legume, niște zeamă de lămâie (după gust), eu am pus dintr-un sfert de lămâie. La final am adăugat sarea și piperul, până am considerat că salata este condimentată după gustul meu. 

servire salată cu cușcuș

Acum voi puteți adăuga și carne dacă doriți, dar dat fiind faptul că sărbătorile au trecut și am făcut destul abuz de alimente cărnoase, pentru noi a fost cazul să facem o pauză de la ele și să trecem pe  o alimentație mai leguminoasă.

Sunt curioasă dacă vă place rețeta.

Să ne ziceți și nouă daca ați încercat această salată cu cușcuș. 

Numai bine,

Ioana

Alte tipuri de salată mai găsiți și aici.

Join the Conversation

 1. O mâncare ușoară perfectă după festinul de după sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close