Paste cu unt și roșii cherry – o rețetă ușoară

1.2K

Odată cu trecerea timpului, începem să devenim fanii mâncărurilor făcute rapid, din diverse motive. Fie din criză de timp, fie nu suntem prea atrași de mâncarea făcută în casă. Încerc să îmbin ambele variante, îmi place mult să am răbdare cu un proces ce durează îndelung, dar uneori mai scap din mână și rețete ce se fac rapid și fără prea mare bătaie de cap. Astfel, pentru azi vă propun niște paste cu unt, roții cherry și busuioc, nimic mai simplu, tot ce contează aici este să-ți cumperi niște ingrediente de calitate, deoarece acestea vor face diferența. După cum v-am obișnuit, mai jos regăsiți ingredientele și metoda de preparare. 

Ingredientele pentru paste cu unt și roșii cherry (2 porții):

  • 50 g unt (82% grăsime) + 10g de unt la final
  • 200 g paste (rigatoni) 
  • Câteva frunze de busuioc
  • 150 g roșii cherry
  • 2 l apă
  • Sare
  • Piper
ingrediente pentru paste cu unt

Metoda de prepare:

Pentru început am pus apa la fiert pentru paste, înainte de fierbere am pus o lingură de sare. Am fiert pastele cu un minut mai puțin (11 minute) decât scria pe pachet pentru că în ultimul minut vreau să le dau prin sosul de unt și roșii. 

Într-o tigaie, am pun untul și roșiile, le-am lăsat să se prăjească în unt vreo 3-4 minute, timp în care și-a lăsat zeama în tigaie, apoi am mai adăugat puțină sare și un praf de piper. 

gătire roșii Cherry

Busuiocul l-am tăiat mărunt, acesta vine pus la final. 

După cele 11 minute, am luat pastele din apă și le-am pus direct în tigaia cu unt și roșii. Le-am lăsat un minut la foc mediu, amestecând gentil, am adăugat și vreo 2-3 linguri din apa de la paste și uite așa s-a format o emulsie frumoasă și gustoasă. După un minut în care pastele s-au gătit în unt și sucul lăsat de la roșii, am adăugat și cele 10 g de unt.

finalizare paste

La final de tot am pus busuiocul și le-am servit călduțe. Sunt foarte bune, rapid de făcut și sigur sunt pe placul tuturor. 

servire paste cu unt

Poftă mare, 

Ioana

Alte idei de paste, aici.

Join the Conversation

  1. Se potriveste preambulul tau .Usoare , fara valori nutritive mari , cam de post, cam de umplut matul . Sigur as manca / am mancat acasa dar nu as da bani pt asa ceva la crasma/ restaurant etc .

  2. Delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close