A sosit perioada salatelor, pe care eu o ador. Încep să apară legumele cu gust, pe care toată iarna le caut. Îmi place să combin tot felul de ingrediente diferite și să descopăr mereu alte combinații perfecte. Iar când vine vorba de salate, ideile și imaginația sunt nemărginite. Însă astăzi vă voi prezenta o idee de rețetă inspirată de un sandwich renumit, al unui lanț de fast-food. După cum îi spune și numele, este o salată Big Mac. Practic un sandwich descompus. Astfel, atunci când îți este poftă de un așa sandwich, dar nu dorești să îl și mănânci, poți face această salată care este mai light, și ți-ai și satisfacut pofta, deoarece are chiar același gust. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă invit să o încercați.
Ingrediente Salată Big Mac (2 porții)
- O salată iceberg
- 2 burgeri de vită
- 1 ceapă roșie (sau albă)
- 2 – 3 roșii în funcție de mărimea acestora
- 3 castraveți murați bulgărești
- 100 grame brânză cheddar
Ingrediente sos/topping salată Big Mac
- 2 linguri de maioneză
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță praf de usturoi
- Piper
- 1-2 linguri zeamă de la castraveții murați
Modul de pregătire a salatei Big Mac
Este unul foarte ușor și simplu. Primul pas a fost să pregătesc toate ingredientele. Am început cu salata iceberg și am tăiat-o în patru, apoi am tocat-o bucăti mici.
Pe urmă am tăiat roșiile bucăți mici. Ceapa am tăiat-o la fel ca pe salată, în 4,apoi în fâșii subțiri iar castraveții i-am feliat.
Am pregătit și brânza cheddar, pe care am dat-o pe răzătoarea mare. După ce am tocat toate ingredientele, le-am așezat frumos pe farfurie pe rând. A venit rândul sosului. Într-un castron am amestecat maioneza cu boiaua afumată și cea dulce, muștarul, praful de usturoi și un pic de piper. La final am adăugat cam 2 linguri de zeama de la castraveții murați, în funcție de cât de fluid dorim să fie sosul.
La final am pus și cei doi burgeri în tigaie, ca să fie caldă carnea când servim salata.
Se lasă la făcut în funcție de preferințe. Mie îmi place carnea făcută mediu, deci am lăsat-o cam 3 minute pe fiecare parte (a fost destul de groasă palina). Dacă vă place mai făcută, o lăsați mai mult. Apoi am scos carnea pe o farfurie și am tăiat-o bucăți și am pus-o peste salată.
Cum am servit salata Big Mac
După ce am aranjat toate ingredientele pe farfurie, am pus și sosul deasupra. Am servit alături de o felie de pâine prăjită, dar se pot face și crutoane. Am decorat cu semințe de susan, ca cele de pe chifla faimosului sandwich.
Cea de-a doua porție am am pregătit-o în borcan, pentru a doua zi. O poți lua cu tine cu ușurință la serviciu sau în orice alt loc. Primul strat a fost sosul, pe urmă carnea, apoi ceapa, castraveții, roșiile, brânza și ultimul strat salata iceberg. Ador această variantă din borcan, deoarece este foarte simplu de manipulat și depozitat.
Poftă bună!
e o gluma nu-i așa.
Doar un nume pompos și atât din nou un lucru(produs) bun copiat pe jumate în stilul nostru dacic.
Fraților mai bine treceți la conserve de peste,e mult mai simplu…trebuie doar sa ști să deschizi cutia