Chiar daca iubesc și alte culturi gastronomice și îmi place să gătesc cât mai diversificat, la fel de mult îmi place să gătesc și mâncare tradițională, mâncarea cu care am crescut și rețetele pe care m-a învățat mama să le fac.
Iubesc oul posat cu avocado, nu o să refuz niciodată ouă ochiuri cu cartofi prăjiți sau o mâncărică de mazăre, ardei umplut sau o ciorbă delicioasă.
Despre asta este bucătăria în sine. Despre placere, despre creativitate, despre dorință de a explora și alte culturi, alte arome, alte gusturi și de a reinventa sau de ați pune amprenta în orice preparat.
Pentru azi am pregătit fasole bătută cu ceapa călită, servite cu o pâine bună și murături pregătite bineînțeles tot de mama mea.
Ingrediente pentru fasole bătută cu ceapă călită:
- 500 grame fasole albă
- sare
- 3 căței usturoi
- ceapa roșie
- sos de roșii
- boia
- zahăr
- sare și piper
- ulei pentru gătit
Pregătire fasole bătută
Fasolea am hidratat-o peste noapte în apă, iar a doua zi am pus-o la fiert cu sare până a devenit moale, îndepărtând spuma care se formează. (Daca vreți să scutiți acest proces, puteți folosi și fasole la conservă).
Între timp m-am ocupat și de ceapă, pe care am tocat-o mărunt și am pus-o la călit în puțin ulei. Peste ceapă am adăugat sosul de roșii, sare, piper, boia și puțin zahăr și am lăsat să se gătească bine.
Fasolea fiartă am adăugat-o in blender, am condimentat-o și am pus și usturoiul.
Am mixat totul bine până am obținut o pastă cremoasă.
Am așezat fasolea într-o farfurie întinsă, iar cu ajutorul unei linguri am făcut o scobitură în mijloc, unde am pus ceapă cu sosul de roșii.
Servire fasole bătută cu ceapă călită
Am servit fasolea cu murături și pâine proaspătă.
Voi ce mai gătiți ? Care este mâncarea voastră tradițională preferată? Aștept să ne dați idei pentru masa de sărbători. Și nu în ultimul rand, La mulți ani !
Cu drag ,
Alte idei de mâncăruri de fasole găsiți și aici.