Mini babka cu ciocolată și zmeură proaspătă

675

mini babka

Iubesc zmeura, iubesc ciocolata..și iubesc aluaturile :D ..așa că le-am pus pe toate împreună și am pregătit o mini babka pufoasă, aromată, însiropată, perfectă lângă cafeaua din diminețile târzioare ce urmează.

Rețetă nu este una complicată, însă necesita puțin timp de pregătire.

Ingrediente mini babka

Pentru aluat :

  • 250 grame făină
  • 70 ml lapte călduț
  • 6 grame drojdie
  • 1 ou
  • 50 grame zahăr alb
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • puțină sare

Pentru umplutură :

  • 100 grame Nutella
  • 50 grame fulgi ciocolată
  • 100 grame zmeură proaspătă

Pentru sirop :

  • 120 grame apă
  • 120 grame zahăr
  • 20 ml coniac

ingrediente mini babka

Pregătire mini babka

Am pus drojdia cu laptele călduț la activat, iar separat am amestecat făina, cu oul, untul, zahăr și puțină pastă de vanilie. După câteva minute am adăugat și laptele împreună cu drojdia și am început să frământ aluatul.

pregătire aluat

aluat pentru mini babka

Am împăturit aluatul sub formă de scrisoare, l-am acoperit cu o folie și l-am lăsat la temperatura camerei timp de 1h. După 1h am adăugat bolul în frigider pentru aproximativ 12-13h.

aluat pentru mini babka 2

A doua zi, am scos aluatul din frigider, l-am întins, după care am tăiat marginile pentru a avea un dreptunghi perfect. Am uns aluatul cu nutella, am presărat fulgii de ciocolată și am pus zmeura proaspătă.

aluat întins

aluat umplut

Am rulat aluatul, după care l-am tăiat pe jumătate și l-am împletit.

aluat împletit

Am pus aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și l-am mai lasat încă 30 de minute la dospit.

Între timp am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am băgat babka la copt timp de aproximativ 45 de minute. M-am ocupat și de sirop, așa că am încălzit apa, după care am adăugat zahărul și coniacul. Când am scos babka din cuptor, am turnat puțin câte puțin din sirop, pentru a avea cel mai însiropat blat.

mini babka coaptă

Se lasă la răcit înainte de a se servi…dar cine a mai avut răbdare :). Este atât de aromată și însiropată, o bunătate de sărbători.

servire mini babka

Și uite cum ușor ușor ne apropiem de ultimele rețete și nu-mi vine să cred că a trecut aproape un an.

Sărbători fericite!

Cu drag,

Ramona

Alte rețete festive găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close