Iubesc zmeura, iubesc ciocolata..și iubesc aluaturile :D ..așa că le-am pus pe toate împreună și am pregătit o mini babka pufoasă, aromată, însiropată, perfectă lângă cafeaua din diminețile târzioare ce urmează.
Rețetă nu este una complicată, însă necesita puțin timp de pregătire.
Ingrediente mini babka
Pentru aluat :
- 250 grame făină
- 70 ml lapte călduț
- 6 grame drojdie
- 1 ou
- 50 grame zahăr alb
- 50 grame unt la temperatura camerei
- puțină sare
Pentru umplutură :
- 100 grame Nutella
- 50 grame fulgi ciocolată
- 100 grame zmeură proaspătă
Pentru sirop :
- 120 grame apă
- 120 grame zahăr
- 20 ml coniac
Pregătire mini babka
Am pus drojdia cu laptele călduț la activat, iar separat am amestecat făina, cu oul, untul, zahăr și puțină pastă de vanilie. După câteva minute am adăugat și laptele împreună cu drojdia și am început să frământ aluatul.
Am împăturit aluatul sub formă de scrisoare, l-am acoperit cu o folie și l-am lăsat la temperatura camerei timp de 1h. După 1h am adăugat bolul în frigider pentru aproximativ 12-13h.
A doua zi, am scos aluatul din frigider, l-am întins, după care am tăiat marginile pentru a avea un dreptunghi perfect. Am uns aluatul cu nutella, am presărat fulgii de ciocolată și am pus zmeura proaspătă.
Am rulat aluatul, după care l-am tăiat pe jumătate și l-am împletit.
Am pus aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și l-am mai lasat încă 30 de minute la dospit.
Între timp am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am băgat babka la copt timp de aproximativ 45 de minute. M-am ocupat și de sirop, așa că am încălzit apa, după care am adăugat zahărul și coniacul. Când am scos babka din cuptor, am turnat puțin câte puțin din sirop, pentru a avea cel mai însiropat blat.
Se lasă la răcit înainte de a se servi…dar cine a mai avut răbdare :). Este atât de aromată și însiropată, o bunătate de sărbători.
Și uite cum ușor ușor ne apropiem de ultimele rețete și nu-mi vine să cred că a trecut aproape un an.
Sărbători fericite!
Cu drag,
Alte rețete festive găsiți și aici.