Nu contează câte grade sunt afară, pentru mine începe primăvară la 1 martie 😊 Ador legumele și fructele de sezon, verdețurile, florile.. Abia te-am asteptat primavara. Poate si faptul ca sunt născută intr-o zi de primăvară, mă face sa iubesc așa mult acest sezon.
Pana sa ma mut in Oradea, am locuit câțiva ani buni în Bucureșți, aproape de Piață Obor, așa că mersul la piață era terapie. Și sinceră să fiu, îmi lipsește puțin această terapie, să mă întorc acasă cu sacoșă plină de bunătăți și să gătesc ceva bun și proaspăt.
Chiar am pregătit zilele trecută o mâncărică de urzici, pansament pentru suflet este, o ador.
Venind vorba de gătit, hai să pregătim o masă super delicioasă și de sezon. Ce spuneți de cartofi noi la cuptor, cu multă ceapă verde, usturoi , mărar, telemea și ouă ochiuri cu gălbenuș moale. Ce să-ți mai dorești?
Aveți nevoie de :
- cartofi noi
- ceapă verde
- usturoi
- mărar
- telemea
- condimente
- ouă
Cum am pregătit acești cartofi noi cu verdeață și telemea și ouă ochiuri
Pentru început, am spălat bine cartofii , i-am feliat și i-am pus la fiert 10 minute . I-am scos și i-am transferat într un vas uns cu ulei de măsline, am presărat un mix de condimente( sare, piper și boia) și am băgat tava la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute.
Când au fost gata, i-am așezat pe o farfurie și am presărat din abundență verdeață și telemea.
Separat am pus puțin ulei la încins, am spart ouăle, le-am lăsat să se gătească bine albusul, după care am pus puțină apă și capacul, pentru a se găti și gălbenușul, dar in același timp să rămână moale.
Ar fi mers perfect și o salată de roșii cu ceapă..off, poate data viitoare :D
Cam așa am servit acești cartofi noi cu verdeață și telemea și ouă ochiuri
Acum nu va mai rămâne decât să savurați această masă delicioasă și plină de savoare, cu ingrediente locale , pe care le gășiți la piață .
Să aveți zile cu soare și va aștept și pe Instagram.
Cu drag,