Da, cu toții ne dorim mâncare rapida..însă măcar în weekend să vă răsfățați și să pregătiți această rețetă de pulled pork, vă asigur că nu o să regretați :) . Carne de porc aromată, fragedă, care se topește în gură, gătita în multe condimente la foc mic..aproximativ 3h. Este evident că tot ce este la foc domol, este o mâncare pe cinste. Ca ospățul să fie pe măsură, am pregătit și chifle de casă și o salata de varza cu morcov și maioneză. Doamne ce bun a fost :)
Ingrediente pentru pulled pork burger:
- 1kg carne de porc ( eu am folosit ceafă și pulpă de porc, puteți folosi și spată)
- mix de condimente : chimion, boia afumată, usturoi granulat, ceapa granulată, rozmarin, sare, piper
- ulei de măsline
- ceapă roșie
Pentru sos : 100 ml suc de roșii, 100 ml ketchup, 2 lingurițe zahăr brun, o lingura muștar
Metodă:
Am așezat carnea într-o oală, după care am adăugat uleiul de măsline, mixul de condimente și am masat bine. Am tăiat ceapa în bucăți mare și am pus-o peste carne. Peste oală am pus capacul și am băgat la cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de aproximativ 3 h.
După 2h, m-am ocupat de sos, unde am amestecat sucul de roșii cu ketchup ul, zahărul și muștarul.
Am scos oala din cuptor, am turnat sosul peste carne, după care am băgat iar la cuptor pentru încă o oră. După cele 3h, carnea a fost atât de fragedă și de aromată, doamne ce miros era în toată casa.
Iar acum începe distracția . Cu ajutorul a doua furculițe, am început să rup carnea fășii, iar apoi am amestecat bine pentru a fi cuprinsă de sos.
Intre timp am copt și chiflele și am început asamblarea.
Am tăiat chifla pe jumătate, am pus salată de varză cu morcov și maioneză și bineînțeles, vedeta..carnea aromată și plina de sos. Este rețeta mea preferata, nu vă pot descrie cât este de gustoasă.
Chiar sper să încercați și să reveniți cu păreri :). Poftă bună!
Cu drag,
Alte rețete cu carne de porc, aici.