Toamna a fost dintotdeauna anotimpul meu preferat. Plimbările pe malul Begăi acoperit cu frunze uscate sunt preferatele mele, dar mai e un lucru pe care toamna îl oferă. Comfort food. Mâncare simplă, gătită lent, numai bună de savurat în liniște. Tratamentul culinar ales astăzi este supa de ceapă cu fenicul.
Ingrediente pentru supă de ceapă
- Ceapă galbenă 1kg
- Oase de vită 500g
- Fenicul 100g
- Unt 100g
- Coniac 75ml
- Brânză Gouda 100g
- Emmentaler 100g
- Cimbru proaspăt
- Salvie
- Pâine
Instrucțiuni supă de oase
Am început prin a rumeni în cuptor oasele de vită la 200 de grade până au căpătat o culoare arămie și s-au ars puțin la colțuri. Următorul pas a fost să le pun la fiert într-o cratiță aproape plină cu apă. Am pus multă apă, deoarece oasele vor sta la fiert aproximativ 4 ore.
Cum am pregătit ceapa cu fenicul
Ceapa și feniculul le-am tocat julienne și le-am trântit într-o cratiță cu fund gros unde deja se topea untul, împreună cu cimbrul și salvia. Le-am lăsat la foc mic până când s-au rumenit bine, am adăugat coniacul și la scurt timp după, a fost gata.
Preparare supă de ceapă
Peste ceapa călită cu fenicul, am turnat o parte din supa de oase și am lăsat la fiert până a scăzut. La următorul pas lucrurile devin interesante. Am pus supa de ceapă într-un bol termorezistent, deasupra două felii de pâine rumenite pe plită și am acoperit totul cu gouda și emmentaler rase.
În cuptorul încins la 200 de grade pentru 5 minute și supa de ceapă cu fenicul e gata.
N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit. Supa de ceapă cu fenicul merge de minune într-o zi ploioasă de toamnă, savurată cu un film bun.
Ținem aproape,
Alte rețete de supă, aici.