Deseori, cele mai simple ingrediente ne pot aduce cele mai minunate preparate. Suntem cu toții familiari cu mălaiul, care reprezintă o parte majoră a bucătăriei românești. Însă nu trebuie să ne limităm la mămăligă sau turte. Astăzi am experimentat cu diverse legume și gusturi pentru aceste chiftele de mălai cu arome ușor orientale. Sunt un preparat ușor și delicios, perfect și ca o gustare rapidă.
Ingrediente pentru chiftele de mălai cu legume
- Zucchini 150g
- Morcov 200g
- Ardei Kapia 100g
- Ceapă roșie 75g
- Mălai 200g
- Ou 1
- Oregano
- Curry
- Sare și piper
Mod de preparare
Am început prin a da zucchini pe răzătoare, peste care am pus apoi puțină sare, și l-am stors bine de apă. A urmat și morcovul pe răzătoare, iar celelalte legume le-am tocat mărunt.
Am pus toate zarzavaturile într-un castron și le-am amestecat cu restul de ingrediente. Toată compoziția am lăsat-o să stea o oră pentru ca mălaiul să absoarbă puțin din zeama legumelor.
Înainte să încep modelarea chiftelelor am stors excesul de apă, apoi am continuat. Mi-au ieșit 10 chiftele, dar voi fi aflat mai târziu că sunt foarte sățioase, am reușit să mănânc două.
Ultimul pas a fost să le așez cu grijă în tigaia încinsă, cu puțin ulei în ea. Aproximativ un minut pe fiecare parte, la foc mic.
Chiar și eu am fost surprins de buchetul de arome și texturi al chiftelelor de mălai cu legume. Le-am savurat cu puțin iaurt gras, sau cu sos de roșii și oregano, sigur nu e ultima dată când fac.
Ținem aproape,
Alte rețete cu mălai mai găsiți și aici.